Spring til indhold
Home » 5 ting du skal overveje, når du skal købe dit nye tørrestativ

5 ting du skal overveje, når du skal købe dit nye tørrestativ

  Når man for alvor træder ind i voksenlivet, så er der en masse ting, man har brug for, og en af dem er et tørrestativ. Nok er det noget, som mange synes er kedeligt, både når det skal købes, og når det skal tages i brug, men det gør det ikke mindre vigtigt.

  Men inden du finder frem til det bedste tørrestativ på egen hånd, kan du læse med herunder og få 5 gode tips ting, du skal overveje, når det nye tørrestativ skal vælges

  Størrelse

  Noget, som de fleste nok vil tænke lidt over som det første, når tørrestativet skal vælges, er størrelse. Hvis man har alverdens plads at gøre godt med, så behøver man måske ikke at give det alt for meget tanke, fordi man måske har et bryggers eller noget, det kan stå i.

  Men hvis man nu er ung og studerende og ikke har så meget plads på sit værelse, så er det smart nok, hvis man kan finde et, der ikke fylder alt for meget, og som i hvert fald er nemt at folde sammen og gemme væk. Men de fleste tørrestativer kan nu heldigvis foldes sammen til en vis grad.

  Facon

  Noget, som især er værd at overveje, er faconen på tørrestativet. Hvis du eksempelvis kigger på et tørrestativ fra Leifheit, vil du allerede der opdager, at der er rigtig mange forskellige faconer at vælge imellem. Der er selvfølgelig det hel klassiske, som de fleste kender til – altså det, hvor der på en måde er tre sektioner (to der kan foldes op).

  Men der er også nogle mere alternative faconer, som i nogle tilfælde vil være mere praktiske at have. Der kan man igen tænke lidt på facon i forhold til, hvor meget plads man har til at tørre tøj.

  Til indendørs eller udendørs brug?

  Man kan også overveje, inden man kommer for godt i gang, om det er et tørrestativ, der skal bruges indenfor eller udenfor. Når vejret er godt, så vil det være muligt at bruge det samme tørrestativ både indenfor og udenfor, men så snart vejret bliver mere gråt, vådt og blæsende, så er man måske ikke helt så tryg ved at have et plastic tørrestativ stående udenfor.

  Så hvis det skal være til udendørs brug skal det altså gerne være lidt mere solidt end et, som man vil bruge indenfor.

  Kvalitet

  I forhold til førnævnte er der altså også nogen, der vil bruge lidt tid på at kigge på kvaliteten af de forskellige tørrestativer. Hvis man som tidligere nævnt er ung og bare skal have et tørrestativ, der kan hænges tøj på, så går man nok ikke specielt meget op i kvaliteten – her vil man nok bare helst have det, der er billigst.

  Men når man er blevet en vaskeægte fornuftig voksen, så kan man måske bedre se det gode i at købe et tørrestativ, der rent faktisk kan holde til noget, som måske endda har nogle smarte funktioner, og som man altså kan have i mange år endnu.

  Mærke

  Lidt i forlængelse af, at det er meget smart at tage stilling til kvaliteten af tørrestativet, så er der også nogen, der går efter nogle bestemte mærker. Det er ikke ligefrem fordi der er nogle tørrestativsmærker, som alle bare kender, og som er meget mere prestigefyldte end andre, men man kan de i hvert fald undersøge, om der er nogle bestemte brands, der specialiserer sig i en bestemt facon af tørrestativer, eller om der er nogen, der bare generelt er kendte for at have gode tørrestativer i god kvalitet.

  Se eksempelvis nærmere på Brabantia tørrestativ og se, om det kunne være noget.