Spring til indhold
Home » 5 tips til at falde hurtigere i søvn

5 tips til at falde hurtigere i søvn

  Søvn er det bedste middel mod træthed. Det hjælper os også med at slappe af, reducere stressniveauer, forblive sunde og øge vores humør.

  Søvn er den naturlige hviletilstand for pattedyr. Vi bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove, og de fleste mennesker har brug for mellem 7-8 timers søvn om natten for at opretholde et godt helbred.

  Vi falder i søvn, fordi hjernen bliver mindre lydhør over for ekstern stimulation i denne periode. Det betyder, at det er sværere at holde sig vågen med reduceret sensorisk input, der kommer ind i hjernen fra omverdenen – det er i stedet afhængigt af intern stimulering.

  Sådan forbedres din søvnkvalitet med strategier til at falde i søvn hurtigere

  Kvaliteten af din søvn påvirker livskvaliteten. Dårlig søvn kan føre til en række sundhedsmæssige problemer, herunder vægtforøgelse og depression. Det kan også forhindre din præstation i skole og arbejde og øge din risiko for at udvikle kroniske sygdomme.

  Denne artikel giver nyttige råd om, hvordan du forbedrer din søvnkvalitet ved at få bedre søvnstrategier og holde dig til dem over tid.

  5 tips til, hvordan du falder i søvn hurtigere

  Der er mange tips og tricks til hurtigere at falde i søvn. Her er 5 af dem.

  1. Gå i seng på samme tidspunkt hver dag

  2. Hav ikke et fjernsyn i dit soveværelse

  3. Hav et behageligt og let køligt sovemiljø

  4. Brug ikke skærm en time før sengetid

  5. Drik ikke koffein efter kl. 16