Spring til indhold
Home » Hjemmekontor i hjørnet af soveværelset? Sådan indretter du det flot og funktionelt

Hjemmekontor i hjørnet af soveværelset? Sådan indretter du det flot og funktionelt

  Der er flere og flere, der begynder at arbejde hjemmefra. Det har blandt andet noget med digitaliseringen at gøre, som netop gør det muligt at skabe flere jobs, der kun kræver en computer og internet, samt at der også er mange, som finder det attraktivt at arbejde hjemmefra, fremfor på en rigtig arbejdsplads, hvor man sidder blandt en masse mennesker.

  Men hvis man skal arbejde hjemmefra, så skal man jo også finde et sted at indrette sit lille hjemmekontor. Hvis man har et ekstra, lille rum i hjemmet, er det selvfølgelig helt oplagt at indrette hjemmekontoret der, men ellers er et lille hjørne af soveværelset også en mulighed, da man typisk ikke bruger det rum så meget alligevel. De fleste bruger det bare til at sove i, så derfor vil det heller ikke forstyrre resten af familien for meget, hvis man vælger, at kontoret skal være der.

  Et bord der ikke er alt for stort

  Hvis du har at gøre med et ganske almindeligt soveværelse, så er der muligvis ikke uendeligt meget plads at gøre godt med, og derfor er det til en start en god ide at tænke lidt ekstra over, hvilket skrivebord man vælger – her menes der altså, at man vælger et skrivebord, som ikke er alt for stort, da det ellers af gode grunde vil tage for meget plads på soveværelset.

  Og hvis man derudover ved, at man ikke har brug for specielt meget plads, fordi man alligevel bare sidder med computeren det meste af tiden, så er der heller ikke nogen grund til at vælge et skrivebord, som tager alt pladsen i soveværelset. Så gå på jagt efter et bord, der størrelsesmæssigt giver mening at have stående i det lille hjørne af soveværelset, som skal bruges til kontor.

  Vælg den rette kontorstol

  Når du skal indrette dit kontor i soveværelset, er det selvfølgelig også meget vigtigt at finde en god kontorstol, da det er et must på ethvert kontor – også selvom det er et kontor på soveværelset. Fordi det netop er på soveværelset, kan man måske have lyst til blot at benytte en almindelig stol, da det måske ser lidt mere elegant ud, men lige præcis kontorstolen kan man altså ikke gå på kompromis med. 

  Det er vigtigt at finde en god, ergonomisk kontorstol, men man kan selvfølgelig også forsøge at vælge en kontorstol der ser godt ud, så den også passer ind i den stil, som man har kørende på sit soveværelse. Det handler hele tiden om at finde mellemtingen mellem flot og funktionelt. 

  Kombination af kontoropbevaring og almindelig opbevaring

  På de fleste soveværelser har man selvfølgelig en form for opbevaringsmøbel til tøj, dynebetræk, håndklæder, sko og den slags. Og hvis man ikke har alverdens plads at gøre med på sit soveværelse, så kan man jo overveje, om man skal lave en kombineret opbevaring af kontortingene og resten af tingene, man gerne vil opbevare.

  Det er selvfølgelig ikke nogen god ide bare at blande det hele sammen, da det gør det hele meget mere forvirrende end funktionel. Men hvis man nu har et rigtig stort møbel, der også er delt ind på en meget praktisk måde, så kan man sagtens bruge det til opbevaring af flere forskellige ting. Og på den måde får man også på en ret simpel måde skabt en naturlig overgang mellem hjemmekontoret og soveværelset, fordi man bruger det samme opbevaringsmøbel til begge formål.

  Billeder og planter

  Når man indretter kontor på sit soveværelse, så handler det meget om at finde balancen mellem den motivation, som skal bruges på kontoret og den rolighed, der gerne skal være på et soveværelse. En måde disse ting muligvis kan kombineres på er i de detaljer, man vælger at fylde rummet med. Både billeder og planter kan for eksempel fungere godt på et kombineret soveværelse og kontor.

  I forhold til planterne er det egentlig bare med at vælge nogle, som man lige synes ser flotte ud, og som måske også er nogenlunde nemme at passe. Og så skal man måske også passe lidt på med at købe alt for mange, for da soveværelset i forvejen ikke er så stort, og man så også har et kontor i hjørnet, kan det godt blive lidt for meget, hvis man har alt for mange planter rundt omkring.

  I forhold til billederne eller plakaterne er det egentlig bare med at vælge nogle motiver, som måske både er inspirerende og nogenlunde rolige. Det vigtigste er dog at vælge nogle billeder eller plakater, der ikke larmer for meget, da det ellers kan blive svært både at sove og koncentrere sig om sit arbejde.

  Sørg for en flydende overgang mellem hjemmekontor og soveværelse

  Det vigtige, når man indretter et kontor inde på sit soveværelse, er egentlig bare at skabe nogle flydende linjer, så det stadig fremstår som et samlet rum, selvom det egentlig er to forskellige funktioner inde i rummet. Det kan man gøre ved at lave nogle farver gå igen eller ved eksempelvis at bruge det samme møbel til opbevaring. Der er heldigvis utroligt mange måder, det kan gøres på, og man kan også selv lege lidt med, hvordan man bedst muligt får gjort kontoret til en naturlig del af soveværelset. 

  Til sidst: Det er vigtigt at kunne skelne mellem arbejde og fritid

  Selvom det på mange måder kan give mening at have sit hjemmekontor i hjørnet af soveværelset, så kan det også være en smule risikabelt. Her er det altså netop vigtigt, at man er god til at kunne skelne mellem arbejde og fritid, så man ikke hver aften lader sig friste til arbejde, fordi hjemmekontoret alligevel er så tæt på sengen. 

  Man kan eksempelvis sørge for at have nogle faste tidspunkter, hvor man må arbejde, så man ikke kommer til at bruge alle sine aftener inden sengetid på at sidde og lave arbejde. Det er særligt irriterende at arbejde omkring sengetid, hvis man deler soveværelse med en partner, så husk lige på at luk helt ned for kontoret på et fast tidspunkt, så der ikke er nogen, der går og er frustrerede over denne arbejdssituation.