Spring til indhold
Home » Hvad gør man mod slem søvnløshed?

Hvad gør man mod slem søvnløshed?

  Søvnløshed er fortsat en udbredt tilstand, der er forbundet med betydelige sundhedsrisici og trivselsproblemer. Verdens søvnfond rapporterer, at mindst 1 ud af 20 mennesker- siger 10% af befolkningen- i nogen grad har søvnløshed.

  Der er mange forskellige måder at behandle søvnløshed på, men de mest konventionelle er medicinering, kognitiv adfærdsterapi og dyb søvnterapi (DST).

  Medicinen mod søvnløshed kaldes benzodiazepinlægemidler. Disse lægemidler virker ved at øge niveauet af visse kemikalier i hjernen for at gøre det lettere for dig at falde i søvn. Benzodiazepiner er ikke vanedannende, men de kan være vanedannende, hvis de tages over en længere periode, eller hvis de bruges i mere end 4 uger uden at stoppe.

  3 måder at bekæmpe søvnløshed

  Den første ting, som folk bør gøre, er at finde ud af den bagvedliggende årsag til deres søvnløshed. Symptomer, der kan være forbundet med andre medicinske tilstande, bør behandles af en læge. Hvis dette ikke er tilfældet, er det næste trin at håndtere livsstilsfaktorer som kost og motion. Rygning, alkohol og brug af beroligende midler ved sengetid bør også undgås, da de alle kan bidrage til dårlig søvnkvalitet.

  Følgende er tre måder at lindre søvnløshed på:

  – Hypnose kan bruges til dem, der oplever at modstå at gå igennem søvnprocessen

  – Guidet meditation kan hjælpe dem, der kæmper med tankemylder og negative tanker ved sengetid

  – Holistiske behandlinger for søvnløshed indeholder ofte forskellige hjerneøvelser, der hjælper folk med at tænke over forskellige ting og lade deres sind hvile.

  Sådan håndteres søvnvaner, der ødelægger din natlige evne til at falde i søvn

  Vi ved alle, at det er vigtigt for vores helbred at få nok søvn.

  Hvad du måske ikke ved, eller vil indrømme, er, at dine søvnvaner kan sabotere ikke kun din evne til at falde i søvn, men også dit helbred.

  De mest almindelige syndere er skiftearbejde, utilstrækkelig eksponering for naturligt lys i løbet af dagen, og en anden vigtig er elektroniske skærme før sengetid.

  Disse tre ting kan afbryde kroppens døgnrytme og gøre det sværere for dig at sove ordentligt om natten.