Spring til indhold
Home » Køb den rigtige bideskinne – 3 ting du skal overveje inden du køber

Køb den rigtige bideskinne – 3 ting du skal overveje inden du køber

  Hvis du har problemer med at sove, vågner med hovedpine eller generelt har spændinger i kæben, så kan det være, at du bør overveje en bideskinne. En bideskinne er en form for bøjle, som du kan sove med om natten, og som sørger for støtte og afslapning i din kæbe.

  Det anbefales at gå til egen tandlæge og få tjekket dine tænder, samt om du har et behov for en bideskinne, inden du går ud og køber en bideskinne.

  Der er stort set ingen begrænsninger for, hvem der kan anvende en bideskinne. Udover at være fyldt 18 år, så er kravene at du skal døje med enten bruksisme, skæve tænder, skævt bid eller andre tandproblemer.

  Derudover er det vigtigt, at du har sundt tandkød, ikke har nogle infektioner i munden og at du har generelt sunde tænder. 

  Når du har været hos tandlægen og har fået at vide, at en bideskinne kunne være en god løsning for dig, så skal du overveje at få købt den rigtige bideskinne.

  Oftest vil tandlægen anbefale en specifik udbyder med en god kvalitets bideskinne, og det har også sine fordele at bestille din bideskinne via sin tandlæge. Men du kan også læse mere her og selv undersøge dine muligheder for en god og prisvenlig bideskinne.

  Herunder finder du en liste over 3 ting du skal overveje, inden du køber den rigtige bideskinne. 

  1. Kvalitet

  Siden du skal anvende din bideskinne hver nat, så er det vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten. For at få det bedste resultat over en længere periode, er en bideskinne af kvalitet et vigtigt element for din oplevelse. 

  Du kan for eksempel være opmærksom på, hvad bideskinnen er produceret af. For det bedste resultat anbefales et neutralt, medicinsk godkendt plast, som er fri for smag, lugt og BPA. En bideskinne af god kvalitet bør ikke indeholde nogle skadelige stoffer eller kemikalier.

  God kvalitet hænger sammen med sikkerhed og materialernes beskaffenhed, så du får en stabil og sund bideskinne, som ikke forvolder dig skader i et eller relativt udsat område i munden og tænderne. 

  2. Pris

  Priserne på en bideskinne svinger helt gevaldigt. Afhængigt af hvor du køber din bideskinne henne og får den produceret, kan du få gode tilbud og spare gode penge på en bideskinne.

  Vælger du at få en bideskinne hos din tandlæge, så vælger du oftest også den dyreste mulighed. Derimod kan du finde bideskinner online eller på apoteket, som koster betydeligt mindre. 

  Om du skal købe en bideskinne fra tandlægen eller apoteket kommer særligt an på dit tandsæt. Hvis du har et meget specielt tandsæt, så kan en specialfremstillet bideskinne fra tandlægen være en god idé. 

  Omvendt kan du vælge en bideskinne online eller fra apoteket, hvis du leder efter god kvalitet til billige penge. Her vil bideskinner oftest være betydeligt billigere, men vil være lavet i en god kvalitet.

  De færdige bideskinner vil passe som den skal hos de fleste.  

  3. Tilfredshedsgaranti

  Når du køber en bideskinne, så kan det være svært at finde ud af med det samme, om du har valgt den rigtige bideskinne. Derfor kan det være værd, at få afprøvet sin bideskinne, med mulighed for at få den ombyttet eller returnere bideskinnen.

  Hos mange leverandører af bideskinner finder du en lang tilfredshedsgaranti. Her får du et hvis antal dage til at afprøve din bideskinne, med mulighed for at få den ombyttet eller få pengene retur, hvis bideskinnen ikke passer eller føles behagelig.  

  Du kan i samme omgang også overveje tidligere kunders tilfredshed med bideskinnen. Det er altid en god idé, at læse anmeldelser fra tidligere kunder og se, hvordan andre har oplevet deres bideskinne og leverandøren bag.

  Dermed får du en tydeligere idé om, hvad du kan forvente af din bideskinne, samt om der er god tilfredshed omkring produktet.