Spring til indhold
Home » Hvordan virker en kugledyne?

Hvordan virker en kugledyne?

  Hvis du tilhører de 49% af den danske befolkning som lider af søvnbesvær, hvoraf 10-20% oplever svære søvnproblemer, så ved du også, at det er utrolig svært at holde en dagligdag kørende, hvis man ikke får den søvn man har brug for. Heldigvis er der hjælpe at finde. 

  Det sker der ved kroppen når vi ikke får nok søvn 

  Mangel på søvn kan påvirke hjernens evne til at regulere følelser, reaktionsevnen, evnen til at optage viden, til at tage rationelle beslutninger, og det kan også påvirke dit immunforsvar.

  Det er nemlig under søvnperioden, hvor hjernen sørger for at genoplade disse funktioner, så vi er klar til næste dag. 

  Tyngdedyner og kugledyner er vejen frem, hvis du har problemer med at sove 

  Mange lider af søvnproblemer og har generelt bare problemer med at falde til ro om aften, når det er tid til at sove.

  En nem måde at hjælpe kroppen med at slappe af på, er ved brugen af produkter som kugledyner og tyngdedyner

  Hvad er en kugledyne? 

  Kugledyner kan hjælpe kroppen med at slappe af ved at stimulere sanserne, og derved tvinge hjernen til at fokusere bevidst på kroppen. Det er egentligt bare en dyne eller et tæppe, som har en vis vægt til sig. 

  De bruges ofte til folk med psykiske og mentale lidelser, af folk med for eksempel ADHD og/eller autisme, samt mange andre, til netop at få denne ro i kroppen.

  Dette produkt har mange fordele, og kan benyttes effektivt af alle, selv hvis du kun lider af lettere søvnbesvær.  

  Læs videre nedenfor og se de mange fordele ved brugen af en kugledyne

  De mange fordele ved en kugledyne 

  Kugledyner har en vis vægt til sig, som gør, at man bliver mere kropsbevidst. Derved trækkes fokus ud af det tankemylder, som mange oplever. Det er bevist, at en sådan dyne kan: 

  • Mindske stress og angst. 
  • Øge frigivelsen af serotonin og melatonin. 
  • Hjælpe med at opnå dyb afslappelse. 
  • Give en ro og en følelse af sikkerhed gennem fornemmelsen af vægten, hvilket hjælper til, at man falder i søvn hurtigere. 
  • Hjælpe med at frigive spændinger fra kroppen. 

  Der er altså bevist mange fordele ved brugen af sådan en kugledyne, og det er derfor også et nyttigt produkt for alle. Der er dog nogle ting man skal være ops på, da det ikke er alle dyner, som passer til alle mennesker. 

  Sådan vælger du den rigtige tyngde 

  Når man skal anskaffe sig en kugledyne, skal man have en specifik bruger i baghovedet. Den samme kugledyne kan ikke nødvendigvis benyttes af flere forskellige mennesker. Disse ting skal man overveje under købet: 

  • Størrelse på individet 
  • Alderen af brugeren 

  Den valgte kugledyne må ikke være for tung, så det hæmmer din vejrtrækning eller mulighed for at bevæge dig.

  Samtidig, siger man, at der ikke bør benytte kugledyner på børn under 2 år, eller under 25 kg, da de højst sandsynligt vil være for tunge til barnet.  

  Som hovedregel, skal man købe en kugledyne der vejer ca. 10% af ens egen kropsvægt.

  Hvis man ikke kan vælge den præcise vægt, skal man som regel gå efter en ‘tung’ version, hvis det er til en voksen/ældre teenager og en ‘let’, hvis det er til et mindre barn/yngre teenager. 

  Opsummering over de vigtigste pointer og fordele 

  Det er helt klart værd at kigge mere ind i brugen af en kugledyne, hvis du, eller en du kender, har problemer med at falde til ro om natten.

  Det er en hurtig måde at hjælpe kroppen med at slappe af, slukke for hjernen, og frigive lykkestoffet serotonin. Giv dig selv, eller en anden, muligheden for en fantastisk nattesøvn med en kugledyne.